• Gratis consult
  • Veilig en snel betalen
  • Gratis verzending boven 30 euro
Uw winkelwagen is leeg.

Nederland steeds opener over gebruik wietolie

afbeelding van Henri
Henri
 

In een van de uitzendingen van Nieuwsuur werd pijnlijk duidelijk dat gebruikers van mediwiet al 15 jaar in de kou staan. Onze overheid doet er alles aan om te voorkomen dat het gebruik van wietolie wordt geaccepteerd. 

Ondanks dat het gebruik van wietolie razend populair is geworden onder cannabis- consumenten, wordt deze groep mensen dagelijks gestigmatiseerd als drugsgebruiker. 

Naast de bevindingen in de uitzending van Nieuwsuur horen we wekelijks hoe de politie optreed bij mensen die slechts twee hennepplanten thuis hebben staan. Zonder pardon worden deze plantjes in beslag genomen, ondanks dat deze de gebruiker niet stoned maken. Zie ons artikel: Politie Almelo vernietigt twee hennepplanten van Dini Boshoeve

Ook het Nederlandse Huisartsen Genootschap kwam in Juni met opmerkelijke uitspraken. Ze raden huisartsen af om mediwiet (CBD-olie of THC-olie) voor te schrijven. Het argument dat deze artsen aanvoeren is dat de werking van mediwiet niet voldoende is onderbouwd. Echter zien we in landen als Canada en de VS miljarden wordt geïnvesteerd in onderzoek en productie van medicinale cannabis.

Hoe open ben jij over het gebruik van medicinale cannabis?

De website Mediwiet Site vroeg haar lezers het volgende:

Hoe open ben jij over het gebruik van medicinale cannabis?

82 procent van de lezers antwoorden:
Ik schaam me nergens voor en deel mijn ervaringen met iedereen die het maar wil horen.

13 procent van de lezers antwoorden:
Ik vind het spannend om erover te praten, maar als het ter sprake komt vertel ik het wel.

4 procent van de lezers antwoorden:
Alleen mijn familie weet dat ik mediwiet gebruik. Anderen zullen het denk ik veroordelen. 

1 procent van de lezers antwoorden:
Niemand weet dat ik medicinale cannabis gebruik omdat mijn omgeving het niet accepteert.

Gelukkig kunnen we door deze waardevolle poll tot de conclusie komen dat de maatschappij heel anders kijkt naar cannabis als de overheid. Zoals over veel onderwerpen staan de kamerleden mijlenver af van wat er in de maatschappij speelt. 

Heb je vragen over hoe je met je arts het onderwerp wietolie kan bespreken? Lees dan ons artikel: Gebruik wietolie bespreken met je arts. Hoe doe je dat?

De informatie op deze pagina over gebruik van cannabinoïden (CBD) is bedoeld als keuze hulp voor mensen die cannabis als zelfmedicatie willen gaan gebruiken. Ons nadrukkelijke advies is om dit ALTIJD eerst met uw ARTS te bespreken. Wij doen géén medische uitspraken de informatie op deze pagina is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen.

Download gratis ons ebook en blijf voortaan op de hoogte van onze nieuwtjes