• Gratis consult
  • Veilig en snel betalen
  • Gratis verzending boven 30 euro
Uw winkelwagen is leeg.

Omzet mediwiet groter dan recreatieve cannabis

afbeelding van Henri
Henri
 

Wereldwijd wordt er voor 8 miljard dollar aan medicinale cannabis verkocht. Deskundigen verwachten dat in 2025 deze omzet kan oplopen tot 50 miljard dollar. De kans is dus vrij groot dat het gebruik van mediwiet de recratieve gebruiker gaat overstijgen. Ondanks deze ontwikkeling wil onze Nederlandse overheid deze trend niet zien. Hierdoor laat Nederland enorme exportkansen liggen.

Afgelopen week was vooral de aandacht gericht op Canada. Op 17 oktober 2018 legaliseerde Canada namelijk het recreatief gebruik van Cannabis. In Canada was het gebruik van mediwiet al veel langer was gelegaliseerd. Canada is het tweede land ter wereld en als eerste G7-land die deze stap zet. Doordat nu recreatief gebruik en medicinaal gebruik van cannabis is gelegaliseerd trekt dit veel investeerders en onderzoekers aan. Dit geeft een grote impuls aan de Canadese economie.

Wereldwijde trend: legaliseer mediwiet

Over de hele wereld is een duidelijke trend waarneembaar. Al meer dan 20 landen hebben medicinale cannabis gedecriminaliseerd. Je kan hierbij denken aan landen als  Mexico, Australië en Duitsland. Tevens zijn er westerse landen die de komende periode deze stap gaan zetten. Je kan hierbij denken aan landen als Luxemburg, Denemarken, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Door deze trend wordt verwacht dat het gebruik van mediwiet in een versnelling zal komen. 

Hoe ver zijn we in Nederland?

Nederland laat al meer dan 15 jaar alle kansen liggen, als het gaat om mediwiet. Naast dat dit heel jammer is voor mensen die het nodig hebben is het vooral ook vanuit economisch opzicht gezien een gemiste kans. Ons kabinet heeft als standpunt dat er een tekort aan wetenschappelijk bewijs is voor de werking van mediwiet. Onze premier Mark Rutte is heel duidelijk. In zijn ogen is wiet troep. Dit standpunt heeft hij al meerdere malen in de media laten vallen. Zelfs tijdens zijn bezoek deze week aan Canada deelde hij deze opvatting met studenten. 

Hopelijk zal Nederland komende periode het standpunt, wat betreft mediwiet aanpassen. Nederland is juist een land dat aanzienlijk kan profiteren als het gaat om export van mediwiet. Onze agrarische sector heeft heel veel kennis om op grote schaal cannabis te kweken. Daarnaast is in ons land heel veel kennis aanwezig als het gaat om de eigenschappen van cannabis. 

Als in 2025 het gebruik van mediwiet rond de 50 miljard dollar ligt, is er dus nog 42 miljard dollar te verdelen. Kortom hopelijk wordt ons kabinet heel snel wakker!

De informatie op deze pagina over gebruik van cannabinoïden (CBD) is bedoeld als keuze hulp voor mensen die cannabis als zelfmedicatie willen gaan gebruiken. Ons nadrukkelijke advies is om dit ALTIJD eerst met uw ARTS te bespreken. Wij doen géén medische uitspraken de informatie op deze pagina is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen.

Download gratis ons ebook en blijf voortaan op de hoogte van onze nieuwtjes