• Gratis consult
  • Veilig en snel betalen
  • Gratis verzending boven 30 euro
Uw winkelwagen is leeg.

Op vakantie met mediwiet. Kan dat?

afbeelding van Henri
Henri
 

Lekker op vakantie gaan en gewoon je mediwiet meenemen, kan dat? Dit is bij veel volgers van onze pagina een belangrijke vraag. Immers we willen dat een vakantie ons lekker laat ontspannen en niet dat we bij elke grensovergang stress gaan voelen. In dit artikel hebben we speciaal voor jou alle feiten wat betreft mediwiet en vakantie op een rij gezet.

Wietolie en reizen. Hoe zit dat?

Wietolie dat ook THC (delta-9-hydrocannabinol) bevat staat in de meeste Schengenlanden op in de Opiumwet als een verboden drugs. Daarom is het belangrijk dat je hier niet te makkelijk over denkt. Als tijdens je vakantie THC (delta-9-hydrocannabinol) bij jouw gevonden wordt kan dit veel narigheid geven.

Iedereen die dus best een aantal weken zonder wietolie met THC (delta-9-hydrocannabinol) raden we aan dit niet mee te nemen. Voor gebruikers van wietolie met THC (delta-9-hydrocannabinol) raden we aan om altijd met een Schengenverklaring te reizen. In de volgende landen is een Schengenverklaring geldig:

België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Voor eigengemaakte cannabisolie kun je geen Schengenverklaring krijgen. Alleen voor mediwiet van Bedrocan worden Schengenverklaringen afgegeven.

Wil je wietolie met THC (delta-9-hydrocannabinol) meenemen naar een land buiten het Schengengebied, dan heb je een Engelstalige medische verklaring van je arts nodig. Ook wordt er in sommige situaties toestemming van de ambassade of het consulaat van het betreffende land geëist. Over het algemeen zijn dit soort verklaringen 1 jaar geldig. Realiseer je dat deze verklaring alleen voor het betreffende land geldig is. Moet je een overstap maken dan zou je ook voor dit land specifiek een verklaring moeten aanvragen.

Voor eigengemaakte cannabisolie kun je geen Engelstalige medische verklaring krijgen. Alleen voor mediwiet van Bedrocan worden Engelstalige medische verklaring afgegeven.

Zoals we al eerder beschreven moet je de risico’s die je neemt om zonder verklaring te reizen niet onderschatten. Met name in Amerika en Aziatische landen wordt het meenemen van wietolie gezien als drugssmokkel. Hier staan in deze landen zware straffen op. We raden dit dan ook echt af om te doen!

Schengenlanden mediwiet wietolie medicinale cannabis cbd-olie

Wietolie en een Schengenverklaring

Hoe krijg je een Schengenverklaring voor het reizen met wietolie? Allereerst is het goed je te realiseren dat je niet alleen voor wietolie een Schengenverklaring nodig hebt.

Maar ook voor andere sterke pijnstillers, sterke slaap- en kalmeringsmiddelen, medicinale cannabis en geneesmiddelen voor de behandeling van ADHD. Wil je weten of je voor jouw medicijnen en Schengenverklaring nodig hebt? Bekijk dan even de volgende twee lijsten:

Op lijst I staan bijvoorbeeld zware pijnstillers en Ritalin

Op lijst II staan bijvoorbeeld slaap- en kalmeringsmiddelen

Daarnaast is een Schengenverklaring 30 dagen geldig. Ga je langer dan deze periode op vakantie? Dan heb je meerdere Schengenverklaringen nodig. Dit kan tot maximaal 90 dagen. Indien je nog langer dan 90 dagen op reis gaat, heb je een Engelstalige medische verklaring nodig. Op de website van het CAK vind je de verschillende soorten verklaringen terug: Schengenverklaring en Engelstalige medische verklaring voor jouw wietolie (op deze pagina vind je ook terug wat je voor deze verklaringen moet doen).

Realiseer je dat het verkrijgen van een geldig document tijd kost. Begin dus op tijd met de aanvraag van de verklaring! Het verkrijgen van een verklaring voor het reizen met mediwiet kost minimaal 2 weken tot enkele maanden.

We kunnen ons voorstellen dat je best wat hulp kan gebruiken. Ons team staat voor jou deze zomer speciaal klaar om je hierbij te helpen. Vragen? Mail ons via info@cbdmedicare.nl onder vermelding van Wietolie en reizen. We zullen binnen twee werkdagen je vragen beantwoorden.

CBD-olie en reizen. Hoe zit dat?

CBD-olie waar geen THC (delta-9-hydrocannabinol) in zit, is in de meeste landen geen verboden middel. We raden je aan om toch altijd even goed navraag te doen hoe dit exact zit in het land van bestemming. Je kunt dit doen door op internet te zoeken of contact op te nemen met de douane in het vakantieland waar je naartoe gaat.

Ga je op reis buiten het Schengengebied? Wees dan extra alert op de regels die gelden in het vakantieland waar je naartoe gaat. Gaat je reis door verschillende landen? Controleer dan per land hoe de regelgeving in elkaar zit. Je voorkomt hiermee dat er toch problemen ontstaan. We raden je aan om altijd te reizen met een testrapport van de betreffende CBD-olie. Hiermee kun je relatief makkelijk aantonen dat er geen THC (delta-9-hydrocannabinol) in zit. Gebruik je CBD-producten van Medihemp? Dan kun je op deze website de testrapporten terugvinden.

De informatie op deze pagina over gebruik van cannabinoïden (CBD) is bedoeld als keuze hulp voor mensen die cannabis als zelfmedicatie willen gaan gebruiken. Ons nadrukkelijke advies is om dit ALTIJD eerst met uw ARTS te bespreken. Wij doen géén medische uitspraken de informatie op deze pagina is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen.

Download gratis ons ebook en blijf voortaan op de hoogte van onze nieuwtjes