• Gratis consult
  • Veilig en snel betalen
  • Gratis verzending boven 30 euro
Uw winkelwagen is leeg.

PostNL jaagt op wietolie

afbeelding van Henri
Henri
 

In 2017 heeft PostNL rond 1300 enveloppen met wietolie onderschept van medicinale cannabis social club Suver Nuver. Dit hoorde Oprichter Rinus Beintema van de social club tijdens het verhoor bij de politie. ,,We dachten al, wat is daar nu mee gebeurd?", zegt Rinus laconiek tegen het Eindhovens Dagblad. Met name in de regio Zuidoost-Brabant zijn veel enveloppen onderschept. Rinus denkt dat met name in deze regio er oplettende postbodes zijn. 

Tijdens het gesprek geeft het Openbaar Ministerie aan dat op 10 enveloppen na alle 1300 enveloppen wietolie zijn vernietigd. In het gesprek is Rinus verteld dat hij handeld  in strijd te zijn met de Geneesmiddelenwet. Social club Suver Nuver voegde namelijk altijd een uitgebreid advies toe zodat gebruikers wietolie op de juiste wijze gebruiken. Dit is met de huidige wetgeving verboden. Rinus heeft aan de politie aangegeven dit te gaan nuanceren. 

Social club Suver Nuver legaal?

Opzich iis Suver Nuver legaal omdat er alleen voorlichting wordt gegeven over het gebruik van wietolie. Echter is de productie van wietolie verboden. Ook de inkoop van wiet is niet legaal. Hoe het OM hier de komende periode mee om zal gaan is nog niet duidelijk Rinus verwacht dat er de komende tijd vervolg gesprekken komen. Hopelijk komt hierna meer duidelijkheid.

Rinus geeft aan dat hij erg tevreden is geweest over het gesprek dat met hem is gevoerd. ,,Ik ben blij met de manier waarop het Openbaar Ministerie met mij omgaat, daarmee verdienen ze mijn respect terug." verteld Rinus aan het Eindhovens Dagblad.

PostNL zegt dat ze de jacht op wietolie voor te zetten

PostNL zegt in een reactie tegen het Eindhovens Dagblad dat regelmatig controles worden uitgevoerd. ,,We mogen de post niet openmaken, maar bij een vermoeden zoals een verdachte geur, schakelen we de politie in."

De informatie op deze pagina over gebruik van cannabinoïden (CBD) is bedoeld als keuze hulp voor mensen die cannabis als zelfmedicatie willen gaan gebruiken. Ons nadrukkelijke advies is om dit ALTIJD eerst met uw ARTS te bespreken. Wij doen géén medische uitspraken de informatie op deze pagina is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen.

Download gratis ons ebook en blijf voortaan op de hoogte van onze nieuwtjes