• Gratis consult
  • Veilig en snel betalen
  • Gratis verzending boven 30 euro
Uw winkelwagen is leeg.

Wetenschappelijk onderzoek naar mediwiet 90 % gestegen

afbeelding van Henri
Henri
 

De afgelopen 17 jaar is er wereldwijd 90 procent meer wetenschappelijke studies naar cannabis verricht dan in de periode ervoor. Dit is een conclusie van recent israëlisch onderzoek. Door deze toename wordt steeds meer duidelijk hoe cannabis werkt op ons lichaam.

9 keer meer onderzoek naar medicinale cannabis

Een Israëlisch onderzoeksteam heeft in kaart gebracht hoe de wetenschap op de wereldwijde ontwikkelingen van cannabis hebben gereageerd. Ze deden dit door gebruik te maken van gegevens uit onderzoeksdatabases zoals PubMed en Web of Science.

Voor ons is het geen verassing dat uit deze analye blijkt dat wetenschappelijk onderzoek naar mediwiet explosief is toegenomen. Een opvallende uitkomst uit het Israëlische onderzoek is dat de groei naar onderzoek naar medicinale cannabis groter is dan alle andere wetenschappelijke onderzoeken tezamen. Volgens de onderzoekers is met name na 2013 het aantal onderzoeken sterk gestegen. 

Welke landen doen deze meeste onderzoeken naar mediwiet?

Tussen 2000 en 2017 is er in de Verenigde Staten de meeste onderzoeken naar mediwiet gedaan. Namelijk 66 procent van het totaal. Anno 2018 in op federaal niveau cannabis verboden. Daarom is deze uitkomst best bijzonder te noemen. Wel hebben de onderzoekers ontdekt dat in de periode dat wiet in de Verenigde Staten streng verboden was het aantal onderzoeken naar cannabis aanzienlijk minder was. “Het is opmerkelijk dat de aanzienlijke groei van het aantal publicaties over medicinale cannabis sinds 2013 parallel loopt aan de wetgeving, die het gebruik van recreatieve cannabis in de staten Washington en Colorado in 2012 en in Alaska en Oregon in 2014 legaliseerde, waarna veel andere landen rond de wereld volgden.” vertellen de onderzoekers.

De informatie op deze pagina over gebruik van cannabinoïden (CBD) is bedoeld als keuze hulp voor mensen die cannabis als zelfmedicatie willen gaan gebruiken. Ons nadrukkelijke advies is om dit ALTIJD eerst met uw ARTS te bespreken. Wij doen géén medische uitspraken de informatie op deze pagina is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen.

Download gratis ons ebook en blijf voortaan op de hoogte van onze nieuwtjes