• Gratis consult
  • Veilig en snel betalen
  • Gratis verzending boven 30 euro
Uw winkelwagen is leeg.

Wietolie (cannabis / marihuana) en rode ogen

afbeelding van Henri
Henri
 

Rode ogen. Iedere gebruiker die dagelijks wietolie neemt, zal hier een keer mee te maken krijgen. Het is een feit dat cannabis (marihuana) vaak rode ogen veroorzaken. In dit artikel zullen we hier uitgebreid op ingaan. Daarnaast zullen we je uitleggen wat je ertegen kan doen.

Waarom rode ogen bij gebruik van cannabis (marihuana)?

Daling in de bloeddruk: de belangrijkste reden dat je bij gebruik van wietolie rode ogen kan krijgen is de daling in de bloeddruk. Het maakt niet uit of je cannabis (marihuana) eet, rookt of via druppels onder de tong inneemt. In alle gevallen is het krijgen van rode ogen mogelijk. Doordat er een daling in de bloeddruk is verwijden de bloedvaten. De bloedvaten in je ogen zijn hier geen uitzondering op. Zodra ze verwijden, worden ze zichtbaar tegen het wit van je ogen. Dit is ook precies de reden dat marihuana een effectieve behandeling is tegen glaucoom, omdat de verwijde bloedvaten de toenemende druk op het oog verminderen, waardoor glaucoom gerelateerde schade aan de zenuw in het oog wordt voorkomen.

Rook in je ogen: gebruikers die cannabis roken, lopen extra risico op rode ogen. Immers de rook van de joint komt ook in de ogen van de gebruiker. Dit kan irritatie geven en hierdoor de ogen rood maken. We raden deze gebruikers een joint altijd te roken in een goed geventileerde ruimte. Hierdoor verminder je het risico op het krijgen van pijnlijke rode ogen.

Uitdroging van je lichaam: gebruikers van cannabis (marihuana) lopen het risico dat ze hun lichaam uitdrogen. Dit komt omdat ons lichaam juist water gebruikt om THC de bloedbaan te verwijderen. Hierdoor kan een lichte vorm van uitdroging ontstaan. Hierdoor zullen je ogen droger zijn en kan er irritatie aan je ogen ontstaan. Daardoor ontstaan dan dus de bekende rode ogen. Meestal merk je ook aan een droge tong dat je aan het uitdrogen bent. Kortom als je cannabis (marihuana) gebruikt, neem dan extra water. 

Hoe verminder je de kans op rode ogen bij het gebruik van cannabis (marihuana)?

Veel water drinken: Veel water drinken is wel onze belangrijkste tip. Hierdoor voorkom je dat het lichaam gaat uitdrogen.

Gebruik oogdruppels: Stel je hebt al rode ogen? Dan kun je dit snel verminderen met speciale oogdruppels. Deze druppels zorgen ervoor dat de ogen voldoende vocht hebben (krijgen). Je zult merken dat de roodheid snel minder zal worden.

Draag een zonnebril: Door het dragen van een zonnebril voorkom je dat de ogen nog extra zullen gaan irriteren. En op een zomerdag op straat valt het niet eens op. Kortom een prima oplossing als je echt even de deur uit moet in de zomer.

De informatie op deze pagina over gebruik van cannabinoïden (CBD) is bedoeld als keuze hulp voor mensen die cannabis als zelfmedicatie willen gaan gebruiken. Ons nadrukkelijke advies is om dit ALTIJD eerst met uw ARTS te bespreken. Wij doen géén medische uitspraken de informatie op deze pagina is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen.

Download gratis ons ebook en blijf voortaan op de hoogte van onze nieuwtjes