• Gratis consult
  • Veilig en snel betalen
  • Gratis verzending boven 30 euro
Uw winkelwagen is leeg.

Wietolie helpt bij sporten. Hoe dan?

afbeelding van Henri
Henri
 

Wiet helpt veel mensen om heerlijk te ontspannen of te ontstressen. Sport doet dit meestal ook. Toch hebben veel mensen het beeld bij gebruikers van wiet dat ze de hele dag op de bank hangen. Doordat cannabis steeds meer geaccepteerd wordt in de samenleving is dit beeld al lang niet meer correct. Mensen met een drukke baan, oudere mensen met kwaaltjes of mensen die slecht slapen consumeren regelmatig cannabis consumeren. Ook in de sportwereld hoor je steeds vaker dat wietolie helpt de sportprestatie te verbeteren. CBD Medicare vroeg zich af hoe dit zit?

Onderzoek Universiteit van Colorado - wiet en sportprestaties

Aan de Universiteit van Colorado hebben onderzoekers meer dan 600 gebruikers van wiet vragen gesteld over wat wiet doet met betrekking tot hun sportpresaties. De onderzoekers wilden met dit onderzoek beoordelen wat gebruik van cannabis doet in relatie met sporten. In het blad Frontiers in Public Health hebben de onderzoekers van de Universiteit van Colorado de resultaten gepubliceerd. Wat bleek? Gebruik van wiet helpt om sportpresaties te verbeteren!

Wiet helpt om sportpresaties te verbeteren

De cannabisgebruikers die hebben deelgenomen aan het onderzoek gebruiken wiet een uur voor het sporten tot vier uur na het sporten. In deze periode vulden de gebruikers een vragenlijst in. Daarnaast was er ook een groep die geen cannabis gebruikte en deze groep vulde in dezelfde periode ook dezelfde vragenlijst in. 

Hieruit komt naar voeren dat cannabisgebruikers langer sporten dan de groep niet gebruikers. Gemiddeld sporten cannabisgebruikers 43 minuten langer tijdens cardio en 30 minuten langer tijdens een krachttraining. Iedereen die wel eens in de sportschool is geweest, zal zich realiseren dat dit een zeer knappe presaties is.

Waarom wietgebruikers langer sporten?

De onderzoekers vroeg zich uiteraard af waarom cannabisgebruikers langer sporten dan deelnemers die geen wiet gebruiken. Iedereen die wel eens in de sportschool is geweest kan wellicht zelf het antwoord wel bedenken waarom mensen afhaken bij fitness:

  • gebruik aan motivatie
  • langzaam herstel van krachttraining of cardio (spierpijn)
  • geen plezier in fitness

De onderzoekers denken dat het gebruik van cannabis bovenstaande barrières wegnemen (verminderen). Uit de vragenlijsten werdt deze aanname bevestigd. Meer dan zeventig procent van de cannabis gebruikers waren het eens met de volgende stelling: “Cannabis verhoogt het genot van lichaamsbeweging”.

Acht en zeventig procent van de deelnemers waren het eens met de volgende stelling: "gebruik van wiet het herstel van lichaamsbeweging verbetert”.

CBD-olie of THC-olie gebruiken om sportprestaties te verbeteren?

Sporters gebruiken meestal CBD-olie in combinatie met THC-olie. CBD-olie wordt meestal preventief ingezet om bij te dragen bij je spieren sneller te laten herstellen na het sporten. THC-olie heeft een meer ontspannende werking en helpt om net wat langer door te kunnen gaan. Wil je meer weten hoe je het beste wietolie kan gebruiken bij het sporten? Neem dan even contact met ons op. DIt kan via henri@cbdmedicare.nl.

De informatie op deze pagina over gebruik van cannabinoïden (CBD) is bedoeld als keuze hulp voor mensen die cannabis als zelfmedicatie willen gaan gebruiken. Ons nadrukkelijke advies is om dit ALTIJD eerst met uw ARTS te bespreken. Wij doen géén medische uitspraken de informatie op deze pagina is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen.

Download gratis ons ebook en blijf voortaan op de hoogte van onze nieuwtjes