• Gratis consult
  • Veilig en snel betalen
  • Gratis verzending boven 30 euro
Uw winkelwagen is leeg.

CBD-olie huismerk Kruidvat

afbeelding van Henri
Henri
 

Kruidvat verkoopt ook CBD-olie. Kruidvat heeft zelfs haar eigen huismerk CBD-olie op de markt gebracht. Vaak krijgen wij van onze volgers de vraag waarin deze CBD-olie verschilt met bijvoorbeeld de krachtige CBD-olie van Medihemp.
 

MEDIHEMP 5 % RAW | 31,75 EURO

CBD-olie huismerk Kruidvat stroperig

Als je de CBD-olie van Kruidvat vergelijkt met de CBD-olie van Medihemp valt je meteen iets op. De CBD-olie van Kruidvat is veel stroperiger. Dit komt omdat de CBD-olie van het huismerk van Kruidvat minder zuiver is. Hierdoor kan deze CBD-olie tegen een voordeliger prijs worden geproduceerd. Het nadeel van deze stroperigheid is dat er in het extract meer de bitter smakende chlorofyl achterblijft. 

Gammastraling heeft een negatief effect op de werking

CBD-olie van Kruidvat kan tijdens de productie ook bewerkt worden met gammastraling. De fabrikant doet dit om te voorkomen dat er schimmels of andere schadelijke stoffen in het extract blijft zitten. Gammastralen zijn een vorm van elektromagnetische straling. Dit is nog krachtiger dan röntgenstraling. 

Het doorstralen van cannabis is schadelijk. Door het doorstralen verliest CBD-olie haar kwaliteit. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat door deze straling bepaalde stoffen in het extract blijft zitten dat schadelijk is voor onze gezondheid. Het betreft 2ACB’s, radiolytische derivaten uit triglyceriden. 

Als leverancier van CBD-producten van Medihemp hebben wij bij de fabrikant nagevraagd of hier ook gammastraling wordt gebruikt. Medihemp gebruikt dit niet om het extract te bewerken. 

CBD-olie gemaakt van bladmateriaal

CBD-olie van Kruidvat wordt gemaakt van bladmateriaal. Dit doen meerdere fabrikanten en is op zich een prima methode om CBD-olie te maken. Bij Medihemp wordt ervoor gekozen om toppen van de hennepplant te gebruiken en het bovenste gedeelte van de plant. Dit geeft een betere kwaliteit CBD-olie.

Kwaliteitscontrole CBD-olie van Kruidvat huismerk

CBD-olie van Kruidvat heeft geen SKAL certificaat. SKAL zegt iets over de kwaliteitscontrole. Medihemp heeft dit certificaat wel. Hierdoor tonen ze aan dat ze elke stap in de productieketen toetsen op kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan de vervuiling van de grond waarom de hennep plant groeit, het water waarmee de plant gevoed wordt. De meeste fabrikanten toetsen alleen het eindproduct. 

De informatie op deze pagina over gebruik van cannabinoïden (CBD) is bedoeld als keuze hulp voor mensen die cannabis als zelfmedicatie willen gaan gebruiken. Ons nadrukkelijke advies is om dit ALTIJD eerst met uw ARTS te bespreken. Wij doen géén medische uitspraken de informatie op deze pagina is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen.

Download gratis ons ebook en blijf voortaan op de hoogte van onze nieuwtjes