• Gratis consult
  • Veilig en snel betalen
  • Gratis verzending boven 30 euro
Uw winkelwagen is leeg.

Cannabis (wietolie) tolerantie. Hoe kan je dit voorkomen?

afbeelding van Henri
Henri
 

Dagelijks cannabis (wietolie) gebruiken kan ervoor zorgen dat er een tolerantie wordt opgebouwd. De gebruiker zal dagelijks meer cannabis (wietolie) nodig hebben voor hetzelfde resultaat. De gezondheidsbewuste consument dat cannabis (wietolie) gebruikt zit niet te wachten op deze tolerantie.

Hoe bouw je een tolerantie op met cannabis (wietolie)?

Als we dagelijks wietolie gebruiken,  bouwt jouw lichaam een weerstand tegen cannabis op. Dit houdt in dat je steeds meer wietolie nodig hebt voor hetzelfde resultaat. Een tolerantie opbouwen is niet schadelijk voor ons lichaam. Dit is medicijnen en andere drugs wel het geval. Je zou in vijftien minuten meer dan honderden kilo’s cannabis moeten gebruiken voordat dit giftig is voor jouw lichaam. 

Dagelijkse gebruikers van cannabis (wietolie) veroorzaken dat de CB1 receptoren herhaaldelijk worden geactiveerd. Dagelijks cannabis gebruiken zorgt dat de beschikbaarheid van CB1 receptoren in de hersenen daalde, waardoor het lastiger werd voor de cannabinoïden om met ze te werken. Ook werd ontdekt dat, na slechts twee dagen onthouding, deze CB1 receptoren weer beschikbaar werden en na vier weken keerden ze weer terug naar hun normale niveau. 
 

Hoe kan je een cannabis (wietolie) tolerantie voorkomen/afbouwen?

Hoe kun je een cannabis (wietolie) tolerantie voorkomen of afbouwen? Het antwoordt hierop is heel simpel. De enige manier om een cannabis (wietolie) tolerantie te voorkomen of af te bouwen is een periode van onthouding in te lassen, tot wel vier weken; een tolerantie pauze of t-pauze, als je het zo wil noemen.

Om zo min mogelijk jezelf te hoeven kwellen met periode van onthouding kun je ook een aantal keuzes maken die een cannabis (wietolie) tolerantie vertragen, namelijk:

  • de frequentie van inname zo ruim mogelijk houden
  • de snelheid met het verhogen van de concentratie per keer zo langzaam mogelijk te houden
  • de concentratie zo laag mogelijk houden
  • gebruik THC-olie (wietolie) in combinatie met CBD-olie (minimale concentratie van > 5 %)

Begeleiding van het gebruik van wietolie voorkomt cannabis (wietolie) tolerantie

Heel vaak denken gebruikers van wietolie dat als ze de bovengrens hebben ontdekt, begeleiding niet meer nodig is. Een groot deel van deze groep zal naar drie maanden het gevoel kunnen hebben dat wietolie voor hun niet meer werkt. Voor deze groep mensen is begeleiding bij gebruik van wietolie zeer wenselijk. Heb je hulp nodig bij het gebruik van wietolie? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag! Info@cbdmedicare.nl

De informatie op deze pagina over gebruik van cannabinoïden (CBD) is bedoeld als keuze hulp voor mensen die cannabis als zelfmedicatie willen gaan gebruiken. Ons nadrukkelijke advies is om dit ALTIJD eerst met uw ARTS te bespreken. Wij doen géén medische uitspraken de informatie op deze pagina is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen.

Download gratis ons ebook en blijf voortaan op de hoogte van onze nieuwtjes